Liideraktsiad all, Farma sööstis üles

Raivo Sormunen 03. september 2001, 00:00

Tallinna börsi kaks liideraktsiat haakusid reedel taas välisturgude pessimismi külge ja tulid mõõdukalt allapoole. Eesti Telekomi aktsia sulgus kõigi aegade madalaima taseme vahetus läheduses, peatudes 53,25 kroonil ehk 0,9 miinuses.

Kui Eesti Telekomi langus on tehnoloogiasektoris jätkuvate halbade päevade ja ettevõtte ladvikus valitseva segaduse tõttu mõistetav, siis Hansapanga aktsia 2ne kukkumine 151,45 kroonini ehk madalaimale tasemele pärast juulikuu algust on seletatav vaid investoreid valdava kerge hirmuga. Ehk teisisõnu ? investorid lähevad emotsionaalselt välisturgude langusega lihtsalt kaasa.

Börsiettevõtete jaoks oli möödunud reede viimane päev avaldamaks oma II kvartali majandustulemusi. Neljast avaldatud majandusaruandest oli kohalike investorite jaoks kõige olulisem vast Farmaatsiatehase raport, mille ootuses oli aktsia eelnevalt kiiret tõusu näidanud.

Reedel sulgus Farmaatsiatehase aktsia 28 kroonil ehk viimase kolme aasta peaaegu kõrgeima taseme juures. Kuigi ettevõtte aktsiate käive jäi madalaks, liikusid väärtpaberi hinnanoteeringud nädalaga üles 20, aktsia hind veelgi enam.

Ravimitehase I poolaasta käive jäi ligi 15 madalamaks kui eelmise aasta samal perioodil, kuid tänu materjalikulu märgatavale kokkuhoiule näitas ettevõte siiski kasumi kasvu. Veidi murelikuks teeb ettevõtte äritulusse arvatud suur realiseerimata toodangu hulk, kuid ülimadala P/E taseme juures on riski otsivale investorile Farmaatsiatehas siiski päris huvitav investeerimisobjekt.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing