Eestis läheb kooli 200 HIV-positiivset last

03. september 2001, 08:45

Sel sügisel istub Eestis koos teistega koolipinki üle 200 lapse, kellest paljudele pole määratud saada vanaks, sest nende keha laastab HI-viirus ja vaimu murrab haiguse avalikuks saamise korral koolikaaslaste põlgus, kirjutab Postimees.

Tänavu on surmaviiruse kandjate hulka lisandunud 209 noort vanuses 13-17 aastat

Aidsi ennetuskeskuse anonüümse kabineti meditsiiniõe ja sotsiaaltöötaja Grete Lehtla sõnul on hetkel kooliealisi HIV-positiivseid tegelikkuses isegi 400 ringis, pooled neist enam koolis ei käi, narkootikumid on neist võitu saanud.

?Sel aastal ei juhi nakatunute pingerivi enam mitte Narva ega Virumaa, vaid Tallinn,? lükkas Merimetsa haigla nakkushaiguste arst Lea Tammai ümber arvamuse, justkui oleks HI-viirus vaid Narva ja Ida-Virumaa probleem. Vähemalt pooled tänavu avastatud HI-viiruse kandjatest pärinevad Tallinnast.

Tammai hinnangul võib väita, et igas suuremas Tallinna gümnaasiumis on HIV-positiivne õpilane. ?Puutumata pole jäänud ei eliitkoolid ega ka need, mis vähem hinnatud,? ütles Tammai.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing