Rahvaliit kasutas lapsi propagandas

03. september 2001, 08:36

Laupäeval Nõo põhikooli esimesse klassi läinud laste vanemad avastasid üllatusega lastele kingitud koolitarvete kotikesest Eestimaa Rahvaliidu propagandavoldiku ja partei logoga kirjatarbed, kirjutab Postimees.

Klassijuhatajatunnis vastseile koolijütsidele üle antud kilekottides oli lisaks markerile, pintslile, pliiatsiteritajale ja nurkjoonlauale Eestimaa Rahvaliidu (ERL) logoga pastapliiats, ERLi kleebisega vihik ning ERLi presidendikandidaadi Arnold Rüütli propagandavoldik.

Nõo abivallavanem Mait Raig, kelle tütar Hannaliisa sai samuti ERLi reklaamkotikese, tõdes, et Rahvaliidu seesugused propagandavõtted jätavad Rüütli valimiskampaaniale kehva maigu.

Raig kinnitas, et Nõo vallavalitsus ja volikogu on seisnud siiani suurte parteide poliitikast eemal ning ERLi kampaanial pole kohaliku omavalitsusega mingit pistmist. ERLi kuuluv Nõo vallavolikogu esimees Tiit Kubri nentis, et tema käsi polnud reklaami lasteni toimetamisel mängus.

1.b klassijuhataja Kadri Luud leidis, et parteipropaganda levitamine kuue- ja seitsmeaastaste laste abil on inetu, ning kahetses, et ta sellele tahtmatult kaasa aitas. Luua sõnutsi andis Rahvaliidu kilekotid talle Nõo põhikooli sekretär Tiina Aunamägi.

?Mulle jäi mulje, et see on Nõo valla kingitus,? sõnas Luud. ?Nägin, et kotis on kirjatarbed ja mingi voldik, aga oli kiire ja ma ei hakanud süvenema, mida see endast kujutab.?

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing