Tehnikaülikooli teadlaste uuring soosib NRG-tehingut

03. september 2001, 08:39

Tallinna Tehnikaülikooli soojusenergeetika ekspertide koostatud arvamus Narva elektrijaamade müügile annab tehingule positiivse hinnangu, kirjutab Eesti Päevaleht.

?NRG-tehingu ümber lüüakse vahtu, kuid unustatakse ära, kust elekter tuleb,? lausus arvamuse põhiautor, soojusenergeetika instituudi direktor akadeemik Arvo Ots. ?Elektrijaamad peavad saama korda, seepärast on meie seisukohad ka jäänud endiseks.?

?Oleme tehnikainimesed ja seisukohtadest ei järeldu, kas NRG-tehing on halb või hea, lisas Ots. ?Selle üle diskuteerigu poliitikud, kuid arvan, et diskussioonidega on hiljaks jäädud, rong on juba läinud.?

?Tehnika pool on lepingus normaalne,? lausus Ots. ?Elektrijaamade arendamise tehniline külg on aga üks olulisemaid kogu tehingu juures ? kui poleks tehnikat, poleks millegi muu ümber ka vahtu lüüa,? kinnitas Ots.

?Elektrijaamade edaspidine pikemaajaline töö on võimalik ainult nende renoveerimisel,? ütles Ots. ?NRG toob siia üksnes juhtimist, samuti oma raha. Ma ei tea, kas NRG oli parim valik, tean, et oskusteave on meil kohapeal olemas.?

Uuring pooldab Narva Elektrijaamade otsust paigaldada lähima kolme aasta jooksul mõlemasse, nii Balti kui ka Eesti Elektrijaama üks 215 Mwe energiaplokk.

Samuti tunnistab teadlaste arvamus õigeks otsuse põlevkivi põletamisel üle minna keevkiht-tehnoloogiale.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing