Medõdel on lootust Norras tööd saada ka Radmannita

05. september 2001, 08:12

Oslo politseiinspektori Kristin Ottenseni sõnul ei jää Eesti meditsiiniõed Norras tööta ka sel juhul, kui vahendaja Finn Radmanni suhtes algatatud eeluurimine peaks tõestama, et tema lepingud õdedega on ebaseaduslikud, kirjutab Eesti Päevaleht.

?Meil on palju materjale ja töötame neid läbi, et saada teada, kas Radmann on rikkunud asjaajamistes Norra töölevõtu seadust,? ütles Ottensen Eesti Päevalehele. ?Tema vastu pole algatatud kriminaalasja, kuid ei välista, et meedia ning politseimaterjalide põhjal võib uurimine kesta kaua ning viia kriminaalasjani.?

Ottensen sõnas, et Eesti õdedel pole probleemi töö saamisega, sest Norra seadus pooldab vaba tööjõu liikumist. ?Me ei hakka uurima õdede tausta, vaid ainult seda, kas Radmann on nendega korrektselt kaupa teinud,? märkis inspektor.

Tööamet on Ottenseni sõnul väga huvitatud, et lepingud õdede ja haiglate vahel siiski sõlmitud saaks. Norra riiklik tööamet on asunud samuti Radmanni tegevust uurima, sest õdede lepingu kohaselt peavad nad töötama kolm aasta järjest, kuid Norra seadus keelab töötajaga kolmeaastast seotust paika panna.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing