Turg puhkas enne uue suuna valimist

Raivo Sormunen 06. september 2001, 00:00

Tallinna aktsiaturul valitses suure osa eilsest päevast väiksemahuline ning suunatu kauplemispäev. Börsipäeva viimaste minutite jooksul tehtud paar plokktehingut aitasid börsisüsteemi päevakäive siiski enam vähem talutava 9 mln kroonini välja venitada.

Tundub, et Tallinna börsil on praegu raske edasiviivat suunda valida.

Kui tõusuks annaks mõningal määral põhjust esmaspäevane kiire kukkumispäev ja aktsiahindade langemine viimaste kuude odavamate tasemete juurde, siis languse võimalust suurendavad välisturgude probleemid ja üha uued pessimistlikud rapordid tehnoloogiasektori lähituleviku väljavaadete suhtes.

Eilse päeva jooksul üle 4% kukkunud Dow Jonesi Euroopa telekomisektori indeksi kõrval odavnes Eesti Telekomi aktsia ligi protsendi, sulgudes 52,75 kroonini. Kui kohaliku telekomisektori aktsia liigub kõigi aegade madalaimate taseme juures, siis Euroopa telekomisektori indeks on langenud 1998 aasta jaanuarikuusse.

Kõige suurimat huvi tunti eile taas Hansapanga aktsia vastu, mille sulgemishinnaks kujunes päeva lõpuks 0,2% madalam hind kui päev varem. Kuigi aktsia sulgus taas viimase kahe ja poole kuu madalaimat taset tähistaval 146 kroonil liikusid aktsia hinnanoteeringud päeva jooksul siiski kergelt ülespoole.

Uuel hinnatasemel on stabiliseerumas ka Norma aktsia, mis eile lõpetas 48,45 kroonil ehk 0,3% omadega miinuses.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:51
    Otsi:

    Ava täpsem otsing