Justiitsminister Rask lubab aastaks 2003 korras kohtuhooneid

07. september 2001, 13:07

Justiitsminister Märt Rask rõhutas täna Tartu justiitshoonele nurgakivi pannes, et enne tema ametiaja lõppu peavad korda saama kõik Eesti kohtuhooned, teatas justiitsministeeriumi nõunik Keit Pentus.

?Eesti riigis peab lõppema see aeg, kui seaduse täitmisest kõrvalehiilimise üle mõisteti kohut räämas kohtuhoones. Kui kohtuhooned on korrast ära, siis näitab see, et selles riigis õigust ei austata,? ütles Märt Rask.

Tartu linnapea Andrus Ansip ütles oma sõnavõtus, et tegu on hoonega, mida Tartu linnal on väga vaja. ?See, et Tartus pole siiani korralikku kohtuhoonet, on olnud varasem suutmatus. Minul on hea meel, et nüüd on sihid selged ja tegutsemine jõuline.?

Nurgakivi saanud Tartu justiitshoone ehitus läheb maksma 124,6 miljonit krooni, kuid riik ei maksa sellest sentigi. ?Riik ei pea olema majavalitseja või tegelema müüri ladumise ja lagede lupjamisega. Riigi ülesanne on teenida kodanikke,? sõnas Rask.

Tartu justiitshoone ehitust finantseerib täies mahus AS Hansa Liising, ehitustöid teostab AS Merko Ehitus. Justiitsministeerium hakkab hoonet rentima.

Tartu justiitshoone hakkab koondama Tartu Maakohtu, Tartu Ringkonnakohtu, Tartu Prokuratuuri ja Justiitsministeeriumi Tartu osakonda. Hoonesse on planeeritud töökohti üle kahe ja poolesajale teenistujale. Siiani on Tartu justiitshaldus paiknenud laiali üheteistkümnes eri hoones.

Justiitshoone valmib 2002. aasta juunis.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing