Börsiülevaade: Eesti Telekomi aktsia sulgus allpool 45 krooni

10. september 2001, 14:48

Kui täna hommikupoolikul suutsid Euroopa börsid veel USA eilse nädala lõpu langusele vastu seista, siis pärastlõunaks muutus olukord taas reeglipäraselt traagiliseks, aidates Tallinna börsil uue madalaima tasemeni viia ka Eesti Telekomi aktsia.

Kohaliku telekomisektori aktsia peatus täna 44,25 kroonil ehk 6,4% madalam möödunud nädala sulguemistasemest. Suure osa langusest tuleb kanda selle arvele, et aktsiahind korrigeerus Londonis noteeritud ettevõte hoiutähe (GDR) tasemega, mis sulgus möödunud nädalal märksa madalamal kui Eesti Telekomi aktsia koduturul.
Kuid samas on Eesti Telekomi GDR jätkanud kergelt odavnemist Londonis ka täna.

Lisaks välisturgude närvilisusele oli ka koduturul täna paras ports Eesti Telekomi aktsia müüjaid, eriti just väikeinvestoreid, kes viisid aktsiatega tehtud tehingute arvu korraliku 82ni.

Investorid, kes alles aasta tagasi nägid igas uudises ja sündmuses valget, näevad nüüd kõikjal enda ümber musta.

Ka Hansapanga aktsia <GR#EE.HP> ei suutnud tänase suuremahulise kauplemise juures möödunud nädala noteeringute juure püsida, odavnedes 1,2% ja sulgudes 145,50 krooni ehk madalaimal tasemel pärast selle aasta mai algust.

Allapoole käis ka aktiivsuse poolest kolmandaks tulnud Norma <GR#EE.NORMA> aktsia, sulgudes 47 kroonil ehk 1,5% madalamal kui möödunud reedel. Nii madalal pole Norma aktsia olnud pärast selle aasta aprilli algust.

Ülejäänud vähem aktiivsemalt kaubeldud aktsiate osas märkimisväärseid hinnaliikumisi päeva jooksul ei toimunud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing