EPL: monopolistist aktsiaseltsi Tallinna Vesi üleolek on kohatu

10. september 2001, 08:05

Aktsiaseltsi Tallinna Vesi juhatuse esimees Geoffrey Thorpe ütleb, et majade veearvestid valetavad vahel, kuid arvestite taatlemisperiood on viis aastat ja Tallinna Vesi on suuremeelselt valmis arvesteid üle kontrollima ka varem, kirjutab Eesti Päevaleht tänases juhtkirjas.

Thorpe ütleb veel, et korterite arvestite näitu ei saa vee-ettevõte arvestada, sest korteritel puudub vahetu ühendus ühisveevärgiga, aga muidugi võib igast korterist eraldi toru ühistorustikuni vedada küll, kui klient nii soovib.

Thorpe ütleb veel, et vesi vastab puhtusenormidele ja kui kraanist tuleb midagi muud, siis on see majasiseste ehk Tallinna Veele mittekuuluvate torude probleem. Thorpe`i ütlused on monopolistlikult üleolevad.

Asi pole aga nii lihtne, kui Thorpe`i jutust tunduda võib. Kui turu kurgimüüja kaal valetab ostja kahjuks, jääb ostjale vabadus kurki teise müüja käest osta. Vett pole Tallinnas võimalik teise müüja käest osta, seepärast on monopolistist veemüüja üleolek kohatu.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing