Pro Kapitali itaallasest juhti ärritas börsilt väljaviskamine

10. september 2001, 08:02

Pro Kapitali juhatuse esimees Luca Milani peab intervjuus Eesti Päevalehele börsi otsust suureks veaks ega ei võta omaks ühtegi börsi komisjoni süüdistust.

Avalikkuse aktiivsest tähelepanust Eestis eemale hoidunud Pro Kapital Grupi juhatuse esimees Luca Milani andis Eesti Päevalehele eksklusiivintervjuu, viibides parajasti Venezias.

Kuidas kommenteerite Tallinna väärtpaberibörsi noteerimiskomisjoni otsust Pro Kapital börsilt välja heita?

Meie hinnangul on noteerimiskomisjon eksinud nii juriidilisest kui ka moraalsest seisukohast, kuna börsi eesmärgiks ning funktsiooniks on kaitsta eelkõige väikeaktsionäre. Otsusega tekitasid nad aga just vastupidise olukorra. Pro Kapital kavatseb noteerimiskomisjoni otsuse edasi kaevata vahekohtusse.

Praegu on olukord teie jaoks kurb, kas see tähendab Pro Kapitali või tema tegevuse lõppu Eestis?

Pro Kapital on pikaajalise visiooni ja eesmärkidega kinnisvaraarendaja. Kinnisvaraturul ei juhtu paari aasta jooksul midagi. Meil on Eesti investeeringute osas olnud pikemaajalisem nägemus ning täna ei ole mingit põhjust plaanide muutmiseks.

Kui teravad on Itaalia väikeaktsionäride reaktsioonid olnud? Mida nad pooleliolevast protsessist arvavad, on nad pettunud Pro Kapitalis või Eestis?

Pettumus ei ole kõige õigem sõna investorite meeleolude kirjeldamiseks. Nad on pigem üllatunud ja hämmingus valitsevast hüsteeriast, samuti otsusest, mis on ebaõiglane ja ebaproportsionaalselt karm. Ma ei prognoosiks paanilist müüki ja seda lihtsal põhjusel, et aktsionärid, keda ma isiklikult tunnen, on pikaajalised investorid ning nende investeerigu tsükkel on neli kuni viis aastat. 30 päeva ei tähenda neile sedavõrd palju.

Millised börsi süüdistused võtate omaks?

Me ei ole süüdistusi omaks võtnud. Enamgi veel, esitasime börsile ettevõtte restruktureerimise kava, kuid see lükati tagasi ettekäändel, et seda ei usuta. Pro Kapital kavatseb komisjoni otsuse igal juhul edasi kaevata. Oleme tellinud rahvusvahelise õigusliku ekspertiisi kogu loole.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing