Rahanduskomisjon tõstab eelarvesummad ümber

10. september 2001, 13:20

Riigikogu rahanduskomisjon jagab ümber selle aasta riigieelarve, arvestades nii valitsusasutuste kui ka presidendi kantselei ettepanekuid.

?See on suhteliselt rutiinne aastalõpu summade ümberjagamine,? sõnas rahanduskomisjoni esimees Kalle Jürgenson.

Teede- ja sideministeeiumi haldusalasse jääva Eesti Raudtee reisijateveoks määratud summasid vähendatakse 27 mln krooni võrra.

Riigikogulaste pensionide jaoks määratud summat vähendatakse 250 000 krooni võrra ja suunatakse majandamisekuludeks. ?Riigikogu puhul on need arvestuslikud summad ? ju nad siis leiavad, et neid ei lähe niipalju. Ilmselt seotud keksmise palga ja pensionäride arvuga,? selgitas Jürgenson.

Presidendi Kantselei poolt tuli ettepanek suurendada töötasudeks määratud summat 430 000 krooni võrra kapitaalremondiks arvestatud summade arvelt. ?See oli presidendi ettepanek ? ta formuleeris seal midagi ümber seoses ametiaja lõppemisega ja uue presidendi tulekuga, samuti mingite lisakohtade loomiste tõttu.?

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing