Tänavune meesaak on üllatavalt hea

10. september 2001, 09:01

Suve alguses kurtsid mesinikud, et tänavu tuleb väga kehv meeaasta. Nüüd ollakse saagiga üsna rahul - paljud pered on kogunud mett rohkem kui mullu. Jõgeva turul on mee hind langenud, kirjutab Vooremaa.

'Selle aasta meesaak on täitsa hea. Tunamullust pean ma väga heaks, mullust keskmiseks, kuid tänavune saak on eelmisest parem. Meekorje jaoks oli kevad sant: ei tulnud paju ega võilillemett. Alles juunikuu kümnenda paiku hakkas mett tulema, sellal tegi vaarikas õied lahti,' rääkis Mesika talu peremees Heldur Laumets.

Reedel küsiti Jõgeva turul 370grammise meepurgi eest 20 krooni, seega tuli meekilo hinnaks 55 krooni. 'Jõgeval on läinud mesi odavamaks, maksab veel vähem kui mullu. Väikestes purkides on mesi muidugi kallim, kuid suuremas koguses ostes saab kilo mett üle kümne krooni odavamalt,' selgitas üks kolmest turul olnud meemüüjast.

'Väga odavalt ei saa ju müüa - turul kauplemise eest peab ka maksma. Et mett müüa, peab minema oma kraamiga Tartusse mee keemilist analüüsi tegema,' näitab ligemale kolmkümmend aastat mesilastega tegelenud Einer üle saja krooni maksma läinud tõendit, millel on kirjas, et toodud mesi on pruunikas, kollase värvusega nõrgalt läbipaistev paks vedelik, meele omase lõhna ja maitsega ning kõrvallõhna ja maitset ei esine.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing