Tapa vedurimehed valmistuvad pikettideks

10. september 2001, 08:04

Eesti Raudtee omanikuvahetuse tõttu koondamisohtu sattunud ligi pooltuhat Tapa veduri- ja raudteetöötajat kavandavad eilse otsuse kohaselt jõuvõtteid, kui neile ei anta võimalust ümberõppeks ja sotsiaalseid tagatisi, kirjutab Eesti Päevaleht.

?Kui me ei suuda Eesti Raudtee uue omanikuga kokkuleppele jõuda, et koondatavaile pakutakse võimalust samaväärset elatustaset säilitada, jätame endale võimaluse kasutada jõumeetodeid,? lausus Eesti Raudteelaste Ametiühingu esimees Jolan ?evtsov. ?Praegu pole BRS pakkunud töö kaotavatele vedurimeestele selgeid tulevikuvõimalusi.?

?evtsovi sõnul streigile ilmselt ei minda, kuid tõenäoline on pikettide korraldamine. ?Streik on äärmuslik abinõu, millest pole kellelegi kasu,? selgitas ta.

Vedurimehi esindavate ametiühingujuhtidega eile kohtunud raudteetöölised leidsid, et Eesti Raudtee omandanud BRSi seatud tingimustel Tapa veduridepood sulgeda ei tohi.

Raudtee erastamistehingus erastamisagentuuri nõustanud ning läbirääkimisi pidanud Väino Sarnet lausus, et raudteetööliste tööhõive kohustus ei olnud erastamislepingus eraldi sätestatud.

?Raske öelda miks, sest lisatingimused pidanuks kehtestama erastamisagentuuri nõukogu,? sõnas Sarnet.

Sarneti sõnul oleks tööhõivekohustuse jäik sidumine mingi numbriga kahandanud võimalusi Eesti Raudtee töö efektiivsuse tõstmiseks. ?Ma arvan, et tööhõivekohustus oleks vähendanud Eesti Raudtee erastamishinda juhul, kui oleks seatud ebaefektiivsust otseselt kaasa toovad tingimused, samuti võinuks see kahandada investeeringuid,? ütles Sarnet.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing