Tartu tänavaile tulevad kondoomiautomaadid

10. september 2001, 08:32

Tallinna firma soovib Tartu tänavaile paigutada 35 kondoomiautomaati, et noored, kes ei julge apteeki kaitsevahendeid ostma minna, saaksid seda teha tänaval anonüümselt, kirjutab Tartu Postimees.

Kondoomiautomaatide paigaldamist pakkuva OÜ Ramires juhatuse liige Kaido Kaljumäe põhjendas ettevõtmist sellega, et statistika järgi on suguhaigustesse nakatanute seas palju 13- kuni 19-aastasi noori - just see vanuserühm, kes tihti ei julge apteegist kondoomi osta.

Kaido Kaljumäe märkis, et automaatide paigaldamise ettepaneku on Ramires teinud seitsmele-kaheksale suuremale Eesti linnale. Et tegemist on ulatusliku projektiga, plaanib firma tema sõnul taotleda toetusraha sotsiaalministeeriumilt. Taotletava summa suurust ei soovinud Kaljumäe avaldada.

?Kui saame riigilt raha, võiks ühe kondoomi hind olla kolm krooni, kui raha ei saa, siis viis krooni,? märkis Kaljumäe.

Kondoomiautomaadid toob firma Ameerikast. Tellitud on ligi 200 automaati ja kui tõrkeid ei teki, peaksid esimesed neist üles saama umbes kahe kuu pärast, loodab Kaljumäe.

?Meie andmetel töötab 95 protsenti Eestis olemasolevatest kondoomiautomaatidest viiekrooniste müntidega, need pole aga kuigi laialt levinud,? märkis Kaljumäe. ?Meie pakutavad automaadid seevastu hakkavad töötama krooniste müntidega, mida ikka taskupõhjas leidub.?

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing