Telekomi kiire langus sai eile järje

Raivo Sormunen 11. september 2001, 00:00

Kui eile hommikupoolikul suutsid Euroopa börsid veel USA möödunud nädala lõpu langusele vastu seista, siis keskpäevaks muutus olukord tavapäraselt traagiliseks, andes oma osa Eesti Telekomi aktsia kukkumisse Tallinna börsil uue madalaima tasemeni.

Leedus sai samasuguse trikiga hakkama kohalik telekomisektori aktsia.

Eesti Telekomi aktsia peatus 44,25 kroonil ehk 6,4% möödunud nädala sulgemistasemest madalamal. Suure osa langusest tuleb kanda selle arvele, et aktsia hind korrigeerus ettevõtte Londonis noteeritud hoiutähe (GDR) tasemega, mis sulgus möödunud nädalal märksa madalamal kui Eesti Telekomi aktsia koduturul. Kuid samas odavnes Eesti Telekomi GDR ka eile Londonis 3% võrra.

Lisaks välisturgude närvilisusele oli ka koduturul eile paras ports Eesti Telekomi aktsia müüjaid, eriti just väikeinvestoreid, kes tõstsid aktsiatega tehtud tehingute arvu 82ni.

Ka Hansapanga aktsia ei suutnud suuremahulise kauplemise tulemusena möödunud nädala noteeringute juures püsida, odavnedes 1,2% ja sulgudes 145,50 kroonil ehk madalaimal tasemel pärast selle aasta mai algust. Aktiivsuse osas vajus allapoole ka eile kolmandaks tulnud Norma aktsia, lõpetades päeva 47 kroonil ehk 1,5% madalamal kui möödunud reedel. Nii madalal pole Norma aktsia olnud pärast selle aasta aprilli algust.

Ülejäänud, vähem aktiivselt kaubeldud aktsiate osas märkimisväärseid hinnaliikumisi päeva jooksul ei toimunud.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:52
    Otsi:

    Ava täpsem otsing