Eestlanna New Yorgis: mu sõbranna oli WTCs, kui see juhtus...

11. september 2001, 19:27

?Ebanormaalne. Ma vaatan oma rodult Manhattanile ja kõik, mis näha on, on tolm,' ütles hetk tagasi New Yorgis töötav eestlanna Eveli Mürkel.

Ise on Eveli Mürkel praegu oma kodus New Jersey?s, mis on umbes 10 km kaugusel Manhattanist.

?Ma töötan 2 kvartali, seega umbes 100 meetri kaugusel WTC-st. Mu sõbranna oli WTC-s, kui see juhtus, temast ei tea me praegu midagi. Ma istusin just autosse, et sõitma hakata kui mu arst, kellega telefonis just rääkisin, ütles, mis juhtus. Tuttavad, kes elavad World Trade Centerist umbes 3 kvartalit eemal, leidsid oma maja eest ja rodult kõiksugu kehaosi ja organeid,? rääkis Eveli Mürkel.

?Ma ei tunne veel õieti midagi,? sõnas ta. ?Ma käisin kirikus juba palveid lugemas ja küünlaid süütamas. Inimesi läheb kirikutesse metsikult, kõik on paanikas. Varsti lähen verd andma.?

Eveli rääkis, et on püüdnud ühendust saada teiste New Yorgis elavate eestlastega, kui see pole õnnestunud.

?Ma ei teagi, mis tunne on. Pettumus maailmas, kohutav ehmatus ja teadmatus. Olen muidu iga nädal teisipäeva hommikul kell 9 käinud seal samas ilusalongis ja täna ei läinud, sest käisin eile. See on WTCst üle tee,? ütles Eveli.

?Ärge unustage sealgi palveid lugeda,? sõnas ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing