Helenius: terrorismiaktil turgudele tohutu psühholoogiline mõju

Raimo Ülavere 11. september 2001, 19:08

Terrorismiaktil USAs saab olema maailmamajanduses äärmiselt suur mõju, mis hakkab peegelduma ka Eesti majanduses, ütles investeerimispanga Trigon Capitali juht Joakim Helenius hetk tagasi.

?Maailmakaubanduskeskus on Wall Streeti süda, kus on töötanud ja töötab kümneid tuhandeid finantsspetsialiste. Ma olen ka ise seal töötanud, hoonete kokkuvarisemisel on finantsturgudel tegutsejatele tohutu psühholoogiline mõju,? rääkis Helenius.

Helenius lisas, et terrorismiakt tuli maailma finantsturge silmas pidades halval ajal, kus turgude trend oli niigi ebalevalt allapoole. Homme turgude avanedes valitseb kindlasti veel ebaselgus. ?Äärmiselt oluline on see, kuidas käitub USA poliitiline juhtkond. Neilt oodatakse selget ja konkreetset tegevuskava,? märkis Helenius.

Kuna kahtlustatakse, et rünnakute taga on mõni araabia päritolu terroriorganisatsioon siis Heleniuse hinnangul on tegemist olukorraga, kus maailm rebitakse kaheks ? Läänemaailm ja muu maailm. ?See ei ole tingimata halb uudis Eestile. Tõenäoliselt siia investeeringud jätkuvad, kui Eesti liitub Euroopa Liidu ja NATOga. See on aga samas ka meeldetuletus kõigile eestlastele ? kas tahame olla väljaspool, kui Läänemaailm hakkab sulgema väravaid,? rääkis Helenius.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing