Katastroof tekitas finantsturgudel kaose

Tõnis Oja 12. september 2001, 00:00

Eilne terrorismirünnak New Yorgi finantskeskuse vahetus läheduses tekitas finantsturgudel kaose. Dollari kurss langes 1,9 protsenti 0,9130 euroni dollar, mis teeb USD kursiks 17,14 krooni. Jeeni suhtes langes Ühendriikide valuuta sama palju. Kauplemine valuutaturgudel, mille käive on tavaliselt triljon dollarit päevas, peaaegu seiskus, sest katastroof tabas linna finantskeskust. Evakueeriti New Yorgi börsi, New Yorgi kaubabörsi ja paljude pankade töötajad.

?veitsi frank, mis on tavaliselt taoliste erakorraliste sündmuste korral nn turvavaluuta, kerkis 2,3 protsenti 1,6490 frangini dollar. Euro suhtes tugevnes ?veitsi valuuta 0,5 protsenti 1,5082 frangini euro.

Euroopa aktsiaturud, ?veitsi turg kaasa arvatud, kukkusid kivina. Maailma suurima edasikindlustuskompanii Swiss Re aktsia kukkus 12 protsenti 55 frangini.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:52
    Otsi:

    Ava täpsem otsing