Pärnumaa katastroofist

12. september 2001, 00:00

Tegemist on rahva tahtega sel lihtsal põhjusel, et Eestis pole valda, kus ei teataks salaviina müügiputkasid ja kõrtse. Toimub metsavendluse printsiip ? salaviina urgastest mitterääkimisega hääletatakse salaviina müümise-joomise poolt. Inimesed Pärnus teadsid, millega riskivad. Nad teadsid, et joovad jooki, mis ei ole legaalses pakendis. Tegemist ei ole millegi muu kui rahva poolt soovitud salakõrtside olemasoluga Eestis. Anti Liiv, riigikogu Keskfraktsiooni liige, endine Eesti peanarkoloog (EPL, 11.09.)

___________________________________________

Riik peaks ikka püüdma alkoholiturgu reguleerida ja salaviina müümist piirata. Selline anarhia ei saa legaalsete mõnuainete seas vohada. Salaviina näol on kaks olulist momenti ? riik ei saa aktsiisi näol raha ja inimeste tervis halveneb. Probleemist räägitakse, kuid sammud jäävad väga armetuks. Eesti vajab ikka järjekordset katastroofi, et asjad hakkaksid liikuma. Siis jäävad aga teised asjad unarusse ja see näitab kujukalt riigi nõrkust. Jaanus Mumma, Tallinna Wismari Haigla peaarst (EPL, 11.09.)

___________________________________________

Peaks kaaluma kodus tehtud alkoholi legaliseerimist Eestis ? inimestel peaks laskma alkoholi kodus toota, kuid seda mitte müüa. Toomas Vilosius, riigikogu sotsiaalkomisjoni esimees, Reformierakond (BBC Online, 11.09.)

___________________________________________

Pärnu tragöödia puhul on olulisim inimelude päästmine ja lühinägelik oleks arvata, et viina hinna langetamine lahendab probleemi. Siseminister Tarmo Loodus on andnud korralduse Pärnu naabermaakondade politseidele töö tõhustamiseks, et hoida ära tragöödia levimist. Politsei peab oma töö lõpule viima, et tabada need inimesed, kes on süüdi. Mart Laar, peaminister (ETV, ?Aktuaalne kaamera?, 10.09.)

___________________________________________

Pärnu politseiprefektuurist ei piisa, et välja selgitada, kust see puupiiritus tuli ja kus seda on valmistatud. Ega meil puupiiritust iga nurga taga ka ei toodeta. Ma ei välista, et puupiirituse valmistamine on seotud suurte viinavabrikutega. Edgar Savisaar, Keskerakonna esimees (pressiteatest 10.09.)

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:52
    Otsi:

    Ava täpsem otsing