Ameeriklane Paul Oberschneider: ma ei näe, et kapitali vool Euroopasse katkeks

12. september 2001, 10:55

Ameerika Ühendriikide kodanik, kinnisvarafirma Ober Haus osanik ja juht Paul Oberschneider ütles, et ehkki on paljud asjad USAs veel selgusetud, ei ole tõenäoline, et kapiltali vool Euroopa riikidesse katkeb.

'Arvan, et kõik kokkulepped, mis on sõlmitud, jäävad pidama, rahaliselt see meie ärisid ei mõjuta,' sõnas ta. 'Muidugi sõltub, kuidas asjad maailmas edasi lähevad, kui kriis muutub globaalseks, siis kõik muutub loomulikult,' lausus Oberschneider.

'USA rahasüsteem on stabiilne, kui ka börs peaks 1000 punkti võrra alla minema, siis tehakse oma asjad ikka lõpuni,' rääkis ta. 'Pangad töötavad, rahasüsteem funktsioneerib, pikaajaliselt suurt mõju ma ei näe, ehkki lühiajaliselt on börsil kõikumised,' ütles Obershneider.

Tema sõnul USA kinnisvaraturule katastroof suurt mõju ei avalda. 'Kinnisvaraprojektid on pikaajalisemad ja kinnisvara pole nii likviidne, nii palju ja nii kiireid kõikumisi, kui börsil, ei tule,' lausus ta.

'Palju sõltub järgnevast paarist päevast- kui kiirelt suudavad ameeriklased turud mobiliseerida teise kohta ja tööle saada,' ütles Oberschneider.

Paul Oberschneideri sõnul oli õnnetuse hetkel WTC hoones üks tema endisi töökaaslasi. 'Temast uudiseid pole, üldse on raske USAs kedagi kätte saada,' lisas Oberschneider.

Ober Hausi üks rahastajatest on USA päritolu kinnisvarafond Apollo, mille üks kontor asub ka New Yorgis.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing