Hetkekokkuvõte terroriaktist

Raimo Ülavere 12. september 2001, 10:08

Hetkeandmed terrorirünnakust USA vastu:

Endiselt on teadmata terroriaktis hukkunute arv. Ainsad konkreetsed arvud on 266 hukkunut kaaperdatud lennukites ning üle 200 hukkunud tuletõrjuja päästetöödel, sealhulgas ka New Yorgi tuletõrjeameti ülem. Hinnangutes on ametiisikud umbmäärased, rääkidest tuhandetest hukkunutest.

Välisministeeriumi teatel on neile laekunud informatsiooni kolmest eestlasest, kes kas töötasid Maailma Kaubanduskeskuses või viibisid selle lähedal. Kõik nimetatud kolm juhtumit on Eesti võimude erilise tähelepanu all, neist kaks on saanud positiivse lahenduse, teatas ministeerium.

Terrorikahju ulatub esialgsetel hinnangutel 40 mld dollarini, millest neljandiku katavad tõenäoliselt kindlustusfirmad.

Endiselt on ka teadmata, kes on terrorirünnaku taga. CNN viitab mitmetele anonüümsetele allikatele tuginedes, et USA julgeolekustruktuurid on veendunud, et terroriakti korraldas miljonärist islamist Osama bin Laden. Ametlikku kinnitust infole hetkel pole.

Uus kokkuvõte kell 11.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing