Mürkviin ikka veel ringluses

12. september 2001, 07:14

Pärnu politsei tabas esmaspäeval ja eile Pärnumaal surmavat puupiiritust levitanud grupi tuumiku, kuid pole seni suutnud kõrvaldada kogu ringluses oleva mürkviina kogust, kirjutab Eesti Päevaleht.

?Loodan, et politsei on saanud enamuse salaalkoholist kätte, kuid samas ei saa veel täie kindlusega väita, et teda enam ringluses ei ole,? kinnitas Pärnu politseiprefekt Peeter Moora. Esmaspäeval ja eile avastas politsei Audru lähistelt ning Sindist kokku 800 liitrit metanooli ning vahistas kümme inimest.

?Põhituumik on nüüd käes, kuid jätkame jälitustegevust, sest levitamisega võis veelgi rohkem inimesi seotud olla,? ütles Moora.

Pärnu kriminaalpolitsei komissar Andres Sinimeri lausus, et suure tõenäosusega oli levitamisega seotud vaid üks grupp inimesi. ?Uurimisel on küll veel üks väike kõrvalharu, kuid ka see võib viia selle sama seltskonnani,? ütles ta.

?Viinamüüjate kohta võib öelda nii, et üks on ise kriitilises seisus haiglas,? sõnas politseiameti pressiesindaja Indrek Raudjalg. ?Ühe kohta võiks öelda paadialune, ülejäänute kohta mitte, aga väga soliidsed nad ka ei ole.

Andres Sinimeri sõnul on politseil osa tabatud mürkviinalevitajate puhul kahtlus, et nad olid kursis, et müüvad ebakvaliteetset viina. ?Nende puhul pendeldab kell kuritegeliku kergemeelsuse ja kaudse tahtlikkuse vahel, kummale poole see kaldub, sõltub juba uurimisest,? lausus Sinimeri.

Eile selgunud ekspertiisitulemused selgitasid, et mürgistusjuhtumid põhjustas puupiiritus ehk metanool. Testid näitasid, et levitajad olid metanooli lahjendanud veega ja siis müüki paisanud. Siseminister Tarmo Looduse andmeil võis ringluses olev metanoolikogus olla hinnanguliselt 2000 liitrit, kuid Pärnu politseijuhid arvu ei kinnitanud.

Eesti Päevalehe andmeil suurendas katastroofi ulatust see, et mürkviina levitajad käisid mööda maakonda sõites seda elanikele pakkumas. Tänu sellele sai võimalikuks, et puupiiritus väikese ajavahemiku jooksul nii laialt levis.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing