Valdo Randpere: isikliku tragöödia kõrval kaotab majandusse puutuv tähenduse

12. september 2001, 12:30

Mõeldes sellele isiklikule tragöödiale, mida New York praegu läbi elab, nendele kümnetele tuhandetele ohvritele ja nende omaste valule, siis õnnetuse majanduspool, selle mõjud ka maailmamajandusele tunduvad täiesti tühised, lausus IBM Eesti juht Valdo Randpere.

IBMil on väike kontor Lõuna-Manhattanil, sealse personali olukorrast ei tea me paraku praegugi midagi, pole selge, kas inimesed pääsesid õnnetusest või mitte, lisas.

Mul on raske näha, et siin midagi kellelegi võiks positiivset mõju avaldada, igal juhul ei ole see selline signaal, mis maailmamajandusele oodati, lausus Randpere.

'Kui veel üleeile võis oodata-loota, et üldine majanduskonjunktuur aasta lõpu poole paraneb, siis nüüd ilmselt mitte. Olukorras, kus suured pilvelõhkujad kokku varisevad ja kümned tuhanded inimesed saavad surma, siis ma ei näe praegu küll mitte midagi sellist, mis paneks inimesi rohkem tarbima, pigem tõmmatakse praegu pidurid peale, igaks juhuks,' ütles Randpere.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing