Ärireisile sülearvutiga

13. september 2001, 00:00

Sülearvutiga reisile minnes maksab enne esimest korda selgeks teha, mida kalli arvutivarustuse kasutamine reisil olles tähendab.

 • Hoia sülearvuti kotis, mis ei näe välja nagu sülearvuti kott. Kõige parem on hoida teda tavalises portfellis või mugavuse mõttes õlakotis, mis pole spetsiaalne sülearvuti kott. Sama kehtib ka muude kallite seadmete ? fotoaparaatide, digikaamerate või videokaamerate kohta.

 • Sülearvutit ei soovitata panna tollis läbivalgustamise lindile, selle asemel tuleks anda see turvatöötajale käsitsi läbiotsimiseks.

 • Võta reisile alati kaasa ka tagavarapatareide komplekt.

 • Helista või meili hotelli, kus ööbid ja küsi järgi, kas neil on modemiühendus. Kaugemale reisides maksab küsida ka hotellist helistamise hinda.

 • Raha kokkuhoiuks kasuta rahvusvahelist roamingteenust internetiteenuse pakkujalt. Üks selline on näiteks KPNQwesti EUnet Traveller, millega saab välismaal kohalikule numbrile helistades kokku hoida kulusid.

 • Hoia sülearvuti lennukis enda lähedal. Kui arvuti tuleb panna pea kohal olevasse kohvrilaekasse, siis palu teenindaval personalil seda mitte ümber tõsta. Parem on siiski hoida sülearvuti enda juures, kui lubatakse. Avariiväljapääsude juures olevatel kohtadel ei lubata istme alla ja enda juurde kotte panna, seega proovi broneerida lennukis mõni muu koht, kui reisid sülearvutiga.

 • Võta kaasa pistikute üleminekud riigi jaoks, kuhu lähed ? nii modemi kui toite jaoks. Mõnikord on kasulikud ka ?krokodillid? ehk näpitsotstega juhtmed, mis vajadusel telefoniliini juhtmete külge ühendada.

 • Uuri kodus järgi, millised on telefoniliinid riigis, kuhu lähed. Arvatavasti tuleb oma arvutis ümber seadistada modemi seaded ja telefoninumbrid.

 • Võimalusel kasuta hotellis äriruume, kus on enamasti standardpistikutega telefoniliinid, faks, paremal juhul ka võrguühendus. Sealt oma arvutiga internetti minnes säästab oluliselt raha võrreldes numbritoaga.

 • Faksi saatmine hotellist on tavaliselt väga kallis. Odavam on teha seda telefoniautomaadist (paljud taksofonid lääneriikides sisaldavad ka telefonipistiku kaudu modemi ühendamise võimalust) või lähedalasuvast kauplusest või baarist.

 • Paljudes riikides kasutatakse toonvalimise asemel pulssvalimist. Modemiga helistades ära unusta seadetest seda ära muutmast.

 • Uuri järgi, kas sihtkohas on toitepinge ikka 220 volti. Enamasti on sülearvutid võimelised töötama ka 110 voldiga, mis on näiteks USAs kasutatav toitepinge.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing