Echeloni luuretehnoloogia vedas terrorirünnaku ennetamisel alt

ÄP 13. september 2001, 00:00

Seda hoolimata ülemaailmse luuretehnoloogiavõrgu Echelon kasutamisest, imestab IDG News Service?i reporter.

Echelon peab olema suuteline jälgima mistahes elektroonilist suhtluskanalit maailmas, seleketeerides välja kõned või tekstid, mis sisaldavad terrorismile viitavat sisu. Seekord mingit häiret tehnika viimane sõna ei andnud.

Spetsialistide arvates tegutsesid kurjategijad kas salastatud sidekanaleid pidi või kasutasid tavalist kullerposti. Miljardid, mis kulutati ülemaailmse jälgimisvõrgu peale, on arvatavasti tuulde lennanud, kui ei suudetud ennustada sellist terrorirünnakut. Ametkonnad, kes Echeloni tellisid, otsivad nüüd teisi tehnoloogiaid, mis aitaksid tehnika abiga terroriettevalmistusi paremini avastada.

USA infrastruktuuride kaitsekeskus (NIPC ehk National Infrastructure Protection Center) hoiatab küberrünnakute eest, mis võivad lähiajal järgneda. Eile toimunud NIPC istungil arvati, et arvutivõrkudest tulev rünne on üsna tõenäoline ja võib puudutada paljusid maailma riike.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing