Kaido Einama • 12 september 2001

WTC firmad loevad üle töötajaid, tuhanded kadunud

Praegu loevad kokkuvarisenud World Trade Centeris asunud firmad üle töötajaid, kellest tuhanded on kadunud ja tõenäoliselt viibisid WTC hoonetes.

Paljude suuremate firmade jaoks võib nimekirja koostamine võtta aega veel päevi, kui mitte nädalaid.

Hoones olid kontorid sellistel suurtel ettevõtetel nagu Bank of America (BAC), Kemper Insurance (X.KMP), Lehman Brothers (LEH), Morgan Stanley Dean Whitter (MWD), Credit Suisse First Boston (Z.CSF) ja Sun Microsystems (SUNW).

Ametlikel teadetel võis olla hoonetes 10 000 kuni 20 000 inimest lennukiga kokkupõrke ajal, osa kontoreid polnud sel ajal veel tööd alustanud.

Haiglates on praegu ligi 1100 vigastatut. Enamus neist on põletushaavadega.

Morgan Stanley investeerimisfirmal jäi hoonesse ligi 3 500 töötajat WTC lõunatornis, välisfirmadest jäi kokkuvarisenud torni töötajaid Sinochem American Holdingsist (Hiina), Jaapani Nikko Securitiesist (J.NKT), Saksamaa CommerzBank AGst (G.CBK) Zim-American Israeli Shipping Co.-st ja Cantor Fitzgerald Securities Corp.-st (X.CFZ).

Deutsche Bank AG (DTBKY), mille peakontor asub Frankfurtis, võis kaotada ligi 300 inimest, kuid tõenäoliselt jõudsid neist paljud evakueerida, sest panga kontorid asusid esimestel korrustel.

Saksamaa kindlustuskompanii Allianz (AZ) ligi 300 töötajat on kõik evakueeritud ja elus, teatas firma esindaja. Londoni firmad Cantor Fitzgerald International ja eSpeed International aga asusid 101., 103.-105. korrusel, kus oli õnnetusehetkel ametis ligi 1000 töötajat.

AP põhjal

Hetkel kuum