IBM Eesti tarned pole ohus

13. september 2001, 16:26

Maailma ühe suurema arvutitootja IBM Eesti esinduse juht Valdo Randpere ütles täna, et IBMi poolt Eestis müüdavad tooted valmistatakse Euroopa tehastes ja tarned ei tohiks hetkel ohus olla, hindade kohta on aga raske veel midagi öelda.

?IBM firmana on kaotanud ühe kaastöötaja, kes oli reisija Pentagoni ramminud lennukis,? ütles Randpere.

?Ilmselt ei tõsta sellised sündmused inimeste ega firmade soovi investeerida. Millist mõju võivad Ameerika sündmused maailma ja ka Eesti majandusele avaldada, on veel vara rääkida. Risk - mis oli ka enne olemas - on maailma majanduse jahtumine ning sellega seoses ka Eesti majanduse langus,? lisas Valdo Randpere.

Randpere sõnul sõltub palju, kas teisipäevasele rünnakule tuleb mingi järg ja kes on selle taga, kas terroristide rühmitus või mõni riik, oli see üksikaktsioon või
esimene ning millised on vastureaktsioonid.

?Selge on see, et investeerijad vaatamata regioonile ja rahvusele armastavad stabiilsust ja vihkavad ebaselget olukorda,? sõnas ta. ?Lähtudes Eesti majanduslik-poliitilisest olukorrast, kui Eesti jaoks võiks Ameerika tragöödiast üldse midagi head välja tulla siis ehk see, et seoses Venemaa ja USA lähenemisega terrorismivastases võitluses võivad paraneda ka Eesti-Vene suhted ning kiireneda Eesti võimalus pääseda NATOsse.?

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing