President Meri: viimased kolm päeva muutsid Eesti positsiooni maailmas

13. september 2001, 19:54

President Lennart Meri sõnul on Eesti positsioon maailmas teistsugune kui kolm päeva tagasi ja sellest tulenevad kõige otsesemad järeldused ka eesseisvatele presidendi valimistele, kuna presidendi esmane ülesanne on hoolitseda Eesti julgeoleku eest, teatas presidendi kantselei.

President pakkus täna maavanematele lõuna ja andis ühtlasi ülevaate Ameerika sündmuste mõjust Eesti rahvuslikule julgeolekule. President Meri sõnul peab Eesti järgmine president hästi tundma Venemaad, tundma Vene poliitikuid, kultuuri, kuid peab samas olema äratuntavalt Lääne kultuuriruumi esindaja.

Meri lisas, et president suudab oma ülesandeid edukalt täita vaid juhul, kui teda toetab maksimaalne poliitiline konsensus ja lisaks sellele Eesti haritlaskond ja loomeintelligents. Eesti annab presidendi valimistega maailmale selge märgi. Presidendi valimiste tulemuse põhjal otsustab rahvusvaheline üldsus, kas Eesti jätkab euroopaliku ja demokraatliku väikeriigi kursil või teeb nostalgilise kommunistliku tagasipöörde, võttis president Meri teema kokku.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing