Saugas uus saeveski

13. september 2001, 09:42

Homme avatakse Sauga saetööstus, mis hakkab töötlema seni väheväärtuslikuks peetud puitu ning on seetõttu esimene omataoline kogu Skandinaavias.

Saeveski hakkab saagima valget ja musta leppa ning peenemõõdulist haaba ja kaske.

?Investeeringuga Saugale tõuseb toorme väärtus. Kui Sauga saetööstus saeb 100 000 tihumeetrit lehtpuupalki, siis metsaomanikud saavad 10 miljonit krooni ehk tihumeetrilt vähemalt 100 krooni rohkem kui senini,? ütles Sauga saeveski ühe omanikfirma ASi Sylvester kommertsdirektor Kaido Jõeleht.

Kokku investeeritakse Sauga saeveskisse 119 miljonit krooni.
11 aasta jooksul on Sylvester Grupp koos ASiga Foresteks investeerinud Eestisse kokku 1,32 miljardit krooni, investeeringud on läinud põhiliselt saetööstusesse, kuid ka vineeri tootmisesse, saematerjali järeltöötlemisse ja metsavarumisse.

Sylvester Grupp koos ASiga Forestex plaanib tänavu saagida neljas saetööstuses (Imavere, Paikuse, Näpi ja Sauga) kokku 550 000 tihumeetrit saematerjali. 35 protsenti toodangust müüakse Eestis, ülejäänud eksporditakse Euroopasse, Ameerika Ühendriikidesse ja Põhja-Aafrikasse.

Kokku annavad Sylvesteri Grupi ettevõtted tööd 1000 inimesele, kaudne tööhõive ulatub kuni 5000ni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing