Personaalpensioni jäänuk

14. september 2001, 00:00

Riigikogu võttis vastu pensionireformi II samba seaduse, millesse jäi eripensionide tulumaksustamine. Olgu peale. Miks aga ei kao eripension kui nõukogudeaegse personaalpensioni rudiment üldse? Tavaliselt hakkab ju eripensioni saama kõrgel riiklikul ametikohal ja hea palga peal olnud isik. Seega on vanaduspõlv juba töö ajal kindlustatud (maksed I ja vabatahtlikku III sambasse).

Ehk ei olegi kõik riiklikud eripensionid ? mõni firma võib oma lahkuva direktori üle kullata? Meelde tulevad personaalpensionärid Enn Sarap ja Udo-Rein Lehtse. Paraku lasub nende pension riigifirmade ehk sisuliselt ikka riigi enda kukil.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:52
    Otsi:

    Ava täpsem otsing