Seened kuivavad kõige paremini soojas, ringleva õhuga ruumis

ÄP 14. september 2001, 00:00

Suuremad seened tuleb poolitada või lõigata neljaks. Seejärel asetada seenetükid paraja vahega restile või lükkida nöörile. Õhk peab kuivatusruumis olema soe, kuiv ning liikuv.

Kuivatatakse võimalusel algul jahedamal, 40?50 °C, hiljem soojemal, kuni 80 °C, temperatuuril. Ahju lähedal kuivatamisel on oht, et seened kuivavad liialt krõbedaks. Päikese käes kuivatamisel tuleb seeni kaitsta võrgustikega kärbeste ja teiste putukate eest.

Parajalt kuivad seened on painduvad, ei murdu ning ei eralda pigistades mahla. Täiesti kuivanud seeni saab säilitada pikemaks perioodiks. Selleks tuleb nad hoolikalt sulgeda õhukindlasse anumasse. Tavalistes, keeratava kaanega purkides säilivad õhust kergesti niiskust imavad seened vaid mõne kuu.

Enne tarvitamist tuleb kuivatatud seeni hoida mõni tund nõrgalt soolases piimas.

Teise võimalusena leotatakse seeni tavalises soojas või kuumas vees. Sõltuvalt seeneliigist võtab seente söögikõlbulikuks muutmine sellisel juhul aega 15 minutit kuni mitu tundi.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:11
    Otsi:

    Ava täpsem otsing