Valuutaturg on peaaegu hääbunud

Tõnis Oja 14. september 2001, 00:00

USA dollari kurss langes eile nii euro kui ka jeeni suhtes, sest kardetakse, et teisipäevane terroriakt New Yorgis ja Washingtonis põhjustab tarbimise vähenemist. Tegelikult kahanes tarbimine juba enne rünnakut. Michigani Ülikooli poolt läbi viidud uuringute põhjal on USA tarbijausaldusindeks langenud madalaimale tasemele pärast 1993. aastat. Seega veel üks märk, mis suurendab tõenäosust, et Ameerika Ühendriikide majandus on kriisis või sinna minemas.

Kaugeleulatuvaid järeldusi dollari kursi edasise liikumise kohta on veel vara teha. Valuutaturgude tavaliselt 1,1 triljoni dollari suurune kauplemismaht on viimaste päevadel olnud väga väike. Pangad kauplesid vaid investorite ja ettevõtetega. Pankadevahelist kauplemist, mis annab keskmiselt 60 valuutavahetuse kogumahust, peaaegu ei toimunud, ütles üks valuutadiiler Buffalost.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:52
    Otsi:

    Ava täpsem otsing