Mõõdukad suruvad lastetoetusi ülespoole

14. september 2001, 07:14

Eile õhtusse veninud Mõõdukate juhatuse koosolek otsustas jätkata heitlust lastetoetuste tõstmise eest, mis võib mõra lüüa riigieelarve projekti ja süvendada pingeid koalitsioonis, kirjutab Eesti Päevaleht.

?Me ei saa taganeda seisukohast, et kõik lapsed saaksid 300 krooni toetust,? rääkis Mõõdukate aseesimees Rein Järvelill. ?Paneme selleks paberile oma nägemuse tulude prognoosi suhtes, eeskätt tuleb mõnesaja miljoni kroonine vahe sisse käibemaksu prognoosis.?

Samas viitas Järvelill ka erinevatele kombinatsioonidele või kompromissvariantidele.

Järvelill ei soostunud kommenteerima, kui teravaks võib eelarve protsess minna jätkuvate vastuolude tõttu. ?Ei tahaks erinevaid stsenaariume maalida, see võiks näida väljapressimisena,? lausus ta. ?Me asume läbirääkimistesse ja vaevalt see pingeid tekitab.?

Rahandusminister Siim Kallas andis mõista, et Mõõdukate seekordne kava võib jääda hüüdja hääleks kõrbes. ?Lapsehooldustasu tõstmist toetan igati. Hetkel on küsimus aga väga proosaline - selleks ei jätku raha,? rääkis Kallas. ?Oleme kulutanud raha paljude teiste prioriteetide peale, näiteks tulumaksuvaba miinimum, puuetega inimesed, pensionid ning küsimus on ressurssides.?

Kallase hinnangul on 2003. aasta eelarvet silmas pidades toetuste tõstmine juba reaalne.

Muutusi võib eelarvesse tuua riigikogu, eelnõu ja seletuskiri esitatakse riigikogule 26. septembril.

?Lastetoetuste näol on tegemist hetkel kõige suurema lahkheliga,? kinnitas rahandusministeeriumi avalike suhete juht Hanna Hinrikus. ?Teisipäeval esitab rahandusministeerium valitsusele siiski tasakaalus eelarve, lõpliku otsuse teeb valitsus.?

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing