Nelja päevaga leidis politsei rekordkoguse salaalkoholi

14. september 2001, 07:13

Selle nädala nelja ööpäevaga toimunud operatsioonide käigus leidis politsei Eestimaalt sama palju salaviina kui kogu esimese poolaasta jooksul, kirjutab Eesti Päevaleht.

Kokku on politseinikud alates esmaspäevast toimunud 60 politseioperatsiooni käigus kontrollinud 1107 võimalikku müügikohta, konfiskeerinud 7918 liitrit salaalkoholi ja tuvastanud 111 haldusõigusrikkumist. Salaviinaäriga seoses viibib ametlikult vahi all 12 inimest, neist üheksa on pärit Pärnumaalt.

Jõgevamaal leidsid politseinikud läbiotsimise käigus kaks kanistrit, milles olnud 60 liitrit vedelikku lõhnas metanooli järele ja saadeti täpsemaks analüüsiks ekspertiisi.

Kuna mürgitusejuhtumid ületasid ühe maakonna piirid, võttis keskkriminaalpolitsei (KKP) eile politseijuht Harry Tuule käsul uurimise Pärnu ja Lääne politseiprefektuuridelt üle.

Kolmapäeval ja neljapäeval metanoolimürgitusega Läänemaa haiglasse toodud kuus inimest olid politsei andmeil salaviina ostnud eri kohtadest, mis näitab mürgise salaalkoholi laia levikut. Ühe haiglasse sattunud mehe kodust leidsid politseinikud ligi 20 pudelit Vodka Gorbatschow sildiga salaviina.

Pärnumaal vahistatud üheksast väidetavast salaviinaärimehest oli üks jõukamaid Audrus elav kahe alaealise lapse isa Atsi Pupp. Politsei kontrollib, kas Pupp võis enda uue püramiidikujulise maja ehitada ebaseaduslikust ärist teenitud rahaga.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing