Tallinna haridusamet küsib koolide remondiks 400 miljonit

14. september 2001, 07:53

Tallinna haridusamet soovib tuleval aastal pihta hakata viis aastat vältava ja kaks miljardit krooni nõudva kooliremondi kavaga, mis viiks kõik pealinna koolid vastavusse tervisekaitse ja ohutuse nõuetega, kirjutab Postimees.

Tallinna haridusameti juhataja Enn Kirsmani andmetel vastab kõigile nõuetele üksnes neli protsenti kooliruumidest. Tüüpilisemad probleemid: koolisööklad ei vasta nõuetele ning klassiruumid ja tahvlid on nõrgalt valgustatud. Tallinnas on kokku 85 kooli.

Suurima investeeringuna taotleb haridusamet 73,5 miljonit krooni Raua tänaval asuvale 21. koolile, mis saab ulatusliku juurdeehituse. 21. kool on Tallinna suurim eestikeelne kool, kus õpib 1200 last.

Teise suure investeeringuna soovib amet 61,4 miljoni krooni eraldamist Pirita majandusgümnaasiumi tarvis. Selle raha täpne kasutamine on Kirsmani sõnul aga esialgu lahtine, sest poliitikud pole veel otsustanud, kas rajada Piritale täiesti uus kool või ulatuslikult ümber ehitada Pirita majandusgümnaasium.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing