Tallinna kesklinna kerkib viis uut käimlat

14. september 2001, 07:51

Tallinna Kesklinna valitsus tahab lähiaastatel südalinna rajada viis uut avalikku käimlat, neist üks peaks Toompeale Nevski katedraali juurde haljasalale valmima juba tänavu, kirjutab Postimees.

Kesklinna vanema asetäitja Kaia Sarnet ütles, et tuleva aasta eelarvest küsib linnaosa avalike käimlate jaoks 2,5 miljonit krooni. ?Meil on olemas nimekiri, kuhu tahame esmajärjekorras avalikke käimlaid üles panna - Kadrioru parki Weizenbergi tänava äärde, Tammsaare parki, Kanutiaeda ja Toompeale Toomkiriku juurde,? selgitas ta.

Sarnet ütles, et 2,5 miljoni krooni eest kõiki nelja käimlat rajada ei õnnestu. ?Olenevalt hinnapakkumistest ja riigihangetest on tõenäoline ehitada kaks-kolm, aga see sõltub ka sellest, kui kalliks kujuneb sinna vee, kanalisatsiooni ja elektri toomine,? lisas ta.

Sarneti hinnangul võib ühe avaliku käimla rajamine maksta ligi miljon krooni. ?Need on metallist ehitised, millesarnaseid Eestis ja Tallinnas veel pole,? mainis ta. ?Käimlates on küte ja nad on vanalinna sobiva disainiga.?

Üks avalik tualett peaks Toompeal Nevski katedraali kõrval haljasalal valmis saama veel tänavu.

Praegu on Tallinnas ainult kaks avalikku käimlat, üks Valli tänaval ja teine Kaarli puiestee alguses tenniseväljakute juures jalakäijate tunneli kõrval.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing