Ülikoolid esitasid valitsusele ultimaatumi

14. september 2001, 07:52

Protestiks kõrghariduse ja teaduse alarahastamise vastu kutsuvad avalik-õiguslikud ülikoolid ning teadusfond kõik teadlased ja õppejõud tagasi valitsuse moodustatud komisjonidest ja nõukogudest, kirjutab Postimees.

Tartu Ülikooli rektori Jaak Aaviksoo väitel on ülikoolihariduse ja teaduse rahaline olukord Mart Laari valitsuse ajal halvenenud. Valitsuse ja ministrite lubadused on katteta ega kajastu eelarveprojektis, nii teaduse kui ülikoolihariduse rahastamine jääb inflatsiooni arvestades alla nii 1999. kui 1998. aasta tasemele, nentis Aaviksoo.

Tema sõnul ei saa kuidagi nõustuda peaminister Mart Laari väitega, et teaduse rahastamine on heal või keskmisel tasemel.

Eilses ühiskommünikees asuvad avalik-õiguslike ülikoolide rektorid, teadusfondi ja teaduskompetentsinõukogu esindajad seisukohale, et koolitusteenuse hinda ei saa külmutada mullusel tasemel ning tingüliõpilase koolitusmaksumus peab tõusma 20 000 - 22 000 kroonini.

1999. aastal 13 500 krooni tasemel olnud koolitusmaksumust vähendas riik 2000. aastal 12 600 kroonile ning ka tuleva aasta eelarves arvestab riik sama summaga. 12 600 krooni on Aaviksoo sõnul selgelt ebapiisav ning on isegi väiksem summast, mis riik eraldab lasteaialapsele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing