Erastamistants merelaevandusega

17. september 2001, 00:00

1996. aasta augusti lõpus kuulutati välja Eesti Merelaevanduse erastamine. Selle firma ümber tõotab kujuneda Eesti suurim erastamislahing, kus võistlustulle sööstavad neli Eesti suuremat kommertspanka ja mitmed Lääne suurkontsernid. Lõplikud pakkumused tõenäoliselt enam kui 300 mln krooni maksva merelaevanduse ostuks laekuvad 3. oktoobriks. Erastamiskulminatsiooni ootavad osalised saabuvat alles järgmise aasta keskpaigas.

Hetkeseis: täna tundub toona üle 1,8 mld kroonise bilansimahuga ning ligi 50 mln kr kasumit teeninud firma müügihinnaks pakutud 300 mln liiga väiksena. Hind kujuneski üle kahe korra kõrgemaks + investeeringukohustus. Paraku on see firma täna kahjumis ning tänaseni pole omanik Esco Holding suutnud tasuda riigile kogu ostusummat, maksta on veel ligi 150 mln kr, milleks paluti ajapikendust.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing