Ameerika aktsiaturgu püüti üles rääkida

Romet Kreek 18. september 2001, 00:00

Ühendriikide aktsiaturgudel algas esmaspäeval pärast nädalast vahet taas vilgas tegevus.

Börsidel katsuti kõikvõimalikul moel mõjutada investoreid mitte müüma aktsiad. Levis

e-kiri soovitusega näidata oma patriotismi ja osta kohe turu avanedes aktsiaid. Föderaalreserv soovitas pankadel osta tagasi oma aktsiad, olles valmis panema finantsturgude stabiilsuse päästmaks finantsturgude stabiilsust. Föderaalreserv lubas vajaduse korral lisada pangandussüsteemi likviidsust, mida ta ka suures mahus juba teinud on. Enne aktsiaturu avanemist kärpis keskpank baasintressimäärasid 0,50 protsendipunkti võrra. Valitsus ja pangad avaldasid survet ettevõtetele, et nad alustaksid eile aktsiate tagasiostmist turult, mis võib halvendada ettevõtete omakapitali/laenukoormuse suhet ning hävitada positiivseid rahavoogusid.

USA väärtpaberijärelvalve lubas vabamalt teostada insidertehinguid ja osta tagasi oma firma aktsiad.

Aktsiaturu avanemisel rääkisid kõikvõimalikud ametiisikud kuidas aga said turgu üles.

Euroopa maaklerid ja analüütikud ennustasid enne USA aktsiaturgude avanemist kuni 10 protsendises miinuses avanemist. Aktsiaturg avanes USA aktsiaturg alustas täna pärast leinaseisakut kauplemist langusega.

Turg langes umbes viie protsendini ja seejärel taastus mõnevõrra. Kell 17.45 kauples Dow Jonesi tööstuslik keskmine 4,9 miinuses, Nasdaq 4,15 miinuses ning S&P 500 3,5 kaotuses.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing