Arvutimüüki toetab kooli algus

Viktoria Korpan 18. september 2001, 00:00

Eesti ühe suurema IT-firma ASi Ordi augusti käive oli 15 miljonit krooni, mis on 37 protsendi võrra rohkem kui mullu samal perioodil. Augustis müüs Ordi 677 arvutit, mis on üle 200 arvuti rohkem nii juuli kui ka eelmise aasta augustiga võrreldes.

?Töötasime paremini kui eelmisel aastal. Meil majanduslangust ei ole,? ütles Ordi juht Sulev Sisask eile. ?Ka septembri käive tuleb vähemalt 30 protsenti suurem kui eelmisel aastal, töötame praegu täisvõimsusega. Septembris ostetakse arvuteid koolimineku puhul.?

Sisaski sõnul on Ordi selle aasta kaheksa kuu käibe kasv 2000. aastaga võrreldes 48 protsenti.

MicroLink müüs augustis Eestis 1116 arvutit, mis on võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 14 protsendi ehk 133 arvuti võrra rohkem, teatas ettevõte eile pressiteates.

?Suuremaid äriklientide tarneid augustis polnud,? ütles MicroLink Arvutite tootemarketingi juht Mart Sepp. ?Oodatult suure panuse andis augustis erasektor, mis moodustas arvutite müügist 30?35.?

Ettevõtte realiseerimise netokäive Eestis oli 13,3 miljonit krooni. Internetikeskkond arvutid.com andis 2,8 miljoni kroonise käibe. Koos Läti tehasega tootis MicroLink augustis kokku 1390 arvutit.

Eesti suurim Compaqi arvutite müüja AS Helmes müüs augustis 385 arvutit. ?Helmese müük peaks moodustama alla poole Compaqi kogumüügist Eestis,? ütles Helmese partner Andres Agasild. ?Compaqi müüki kooliminek eriti ei mõjuta, kuna peamised kliendid on just äriettevõtted. Rohkem mõjutasid augusti müüki lõppevad puhkused.?

Agasild märkis, et ka Eestis on alanud trend, et üliõpilased muretsevad endale sülearvuteid. ?See on mujal maailmas ülilevinud,? rääkis Agasild. ?Sülarvuti-kampaania raames, kus pakkusime väga head sülearvutit 20 000 krooniga, olid paljud kliendid üliõpilased. Mõnes Lääne ülikoolis on sülearvutite omamine kohustuslik.?

Kasvas ka Eesti tootjate edetabelis kolmandal kohal oleva K-Arvutisalongi arvutimüük. Eelmise aasta augustiga võrreldes müüs firma kaks korda rohkem arvuteid.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing