Eelarve senisest realistlikum

18. september 2001, 00:00

Eile esitas valitsus riigikogule 15,1 miljardi kroonise 1997. aasta riigieelarve projekti, mis näeb ette mootorikütuse aktsiisi suurendamist, kirjutas Äripäev viis aastat tagasi. Ligi miljard krooni suureneb üksikisiku tulumaksu laekumine. Rahandusminister Mart Opmanni sõnul saavutatakse see ümbrikupalkade vähendamise ja maksuameti töö tõhustamisega. Opmanni kinnitusel ei saa 1997. aasta riigieelarve olla enam nii pingeline ja raskelt täituv, kui oli 1996. aasta riigieelarve. Riigieelarve projekti kohaselt kasvab 1997. aastal majandus 3 ja inflatsioon on 14.

Hetkeseis: 1997. aasta eelarve täitmisega ei olnud probleeme, sest majandus kasvas 10,4 ja inflatsioon oli 11,2. Probleemid tekkisid aga 1999. aasta riigieelarvega, mis samuti Mart Opmanni juhtimisel kokku pandi. Koonderakonna ja Maarahva Ühenduse eeskuju jätkab ka kolmikliit. Mida lähemale jõuavad valimised, seda rohkem üritatakse eelarve kulude osa paisutada.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing