Mürgijooki Pärnumaal rohkem kui 3500 liitrit

18. september 2001, 07:35

Pärnumaa salaviinaärikate valduses oli minimaalselt 3500 liitrit mürgist metanooli, leiab politsei tuginedes nädala jooksul politseioperatsioonides konfiskeeritud metanooli üldkogusele, kirjutab Eesti Päevaleht.

Algselt arvatud 2000 liitri metanooli üldise koguse pidid politseinikud kahega korrutama laupäeva õhtul, kui nad leidsid Pärnumaal Suigus asuvast tootmishoonest 1400 liitrit mürki, mis asus seitsmes sinist värvi metalltünnis. Kokku on politsei avastanud 12 000 liitrit salaalkoholi. Laupäeval vahistas politsei Tahkuranna vallas elava Sergei (34), keda peetakse metanooli liikumise ahelas kõrgeimal astmel olijaks.

Aasta tagasi salajase varguse ja võltsimise tõttu kriminaalkorras karistatud Sergei oli andnud kümme 200 liitrist metanoolitünni Pärnus Liiva tänaval salaalkoholi müünud Aleksandri (39) kätte, kelle kaudu mürgine vedelik ka turule jõudis.

Tehingu vahemeesteks olid politseile varasemast ajast tuntud aserbaidzhaanlased Telman (40) ja Hidzran (38), kelle kaasmaalane Juzefa oli Aleksandri elukaaslane ja kes hiljem metanoolimürgitusega Tartu haiglasse viidi.

Kokku viibis eilse seisuga vahi all 12 inimest, kellele uurijad kavatsevad lähiajal esitada süüdistused. Politseiameti pressiesindaja Indrek Raudjala sõnul pole veel teada, kuidas metanool Pärnumaale sattus.

Eile õhtuks oli mürgijoogi tarbimise tõttu surnud 58 inimest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing