Pettusega võitnud SL-Bussiliinid jääb Tallinnas võimule

Tanel Raig 19. september 2001, 00:00

Aprillis puhkes skandaal Tallinna ühistranspordi liinikonkursi võitnud SL-Bussiliinide ümber. Üha kindlam näib aga olevat, et ebaausate võtetega Tallinnas liinikonkursi võitnud SL-Bussiliinid pääseb siiski puhta nahaga ja firmale jääb viieaastane ligi 352 miljoni kroonise mahuga leping Tallinna bussiliikluse korraldamiseks.

Säästva arengu ja planeerimise ameti ametniku Margo Tomingase vallandamisega tunnistas ka linnavalitsus, et liinikonkursi korraldamisel rikuti konkursi tingimusi. Margo Tomingas juhtis konkursi ekspertide komisjoni, samal ajal kui tema abikaasa kuulus konkursi võitnud SL-Bussiliinide nõukogusse. Ometigi ei järgnenud sellele konkursi tulemuste tühistamist ja uue konkursi korraldamist ega paremuselt teise pakkumise võitjaks tunnistamist.

Suve jooksul on SL Bussiliinide kohta tulnud veel mitu kahtlema paneva sisuga uudist. Linna säästva arengu ja planeerimise amet teatas juulis, et ei ole veel näinud Tallinnasse toodavaid busse. Samas pidid esimesed bussid graafiku järgi kohale jõudma juulis. Hiljuti paiskas Tallinna Trolli- ja Trammipargi AS meediasse teate, et tulevane pealinna ühistranspordi korraldaja SL-Bussiliinid on suurvõlglane, kuna pole tasunud renti territooriumi kasutamise eest.

Eelmise nädala lõpus tuli SL-Bussiliinidest siiski ka positiivseid uudiseid. Scania teatas, et bussifirma on ostnud neilt 15 uut Scania bussi ja 15 kasutatud Volvo bussi. Ka rahad on korrektselt tasutud.

On meeldiv, et linnavalitsuse uurimiskomisjon suutis avastada tehtud rikkumised konkursi korralduses. Samas olen pettunud, et linnavalitsuse reageering jäi poolikuks ? piirduti vaid reegleid rikkunud ametniku vallandamisega, jõusse jäeti aga ametikoha ärakasutamise tulemusena troonile tõusnud firma võit. Kahjuks süvendab see tunnet, et pettusega saabki saavutada avalikus sektoris konkursi võite ning suurim ohverdus selle eest on vaid oma mees riigiametis.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:09
    Otsi:

    Ava täpsem otsing