Terroristid võisid õnnetuse eel manipuleerida aktsiatega

ÄP Online 19. september 2001, 00:00

Mõni päev enne terrorirünnakut suurenesid järsult korporatsioonide UAL ja AMR, mille valduses on lennukompaniid United Airlines ja American Airlines, aktsiatega tehtavad tehingud ? optsioonid korporatsioonide aktsiate langusele, teatab agentuur Bloomberg.

Maaklerifirmad Merrill Lynch ja Morgan Stanley Dean Witter täheldasid nende kompaniide aktsiatega tehtavate tehingute kasvu 15?25 korda tavaliste päevadega võrreldes. Praegu uurivad tehinguid USA väärtpaberitekomisjon SEC ja Saksamaa järelevalveorganid.

Väärtpaberiturgude järelevalveorganid üle maailma alustasid aktsiatehingute uurimist seoses USA terroriaktiga, terroriste kahtlustatakse kurssidega manipuleerimises.

Financial Times Deutschland (FTD) kirjutas, et USAs alustas tegevust töögrupp, mis peab üles leidma terroriorganisatsioonide poolt rahvusvahelisse finantssüsteemi paigutatud raha ning hävitama nende organisatsioonide finantsilise infrastruktuuri.

Tähelepanu keskmes on terroristide juhi Osama bin Ladeni finantstehingud. Kuulduste kohaselt olevat isikud bin Ladeni toetajaringist enne USA rünnakulainet katteta müügi ja tähtaegsete tehingute kaudu kasumlikult investeerinud börsil eriti edasikindlustajate, nagu Münchener Rück ja Schweizer Rück aktsiatesse, märgib FTD.

Ajalehe teatel on börside järelevalveorganite vahel toimunud juba esimesed konsultatsioonid.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:53
    Otsi:

    Ava täpsem otsing