Nõmme linnaosavanem maamaksu tõstmise vastu

19. september 2001, 10:53

Nõmme linnaosavanema Urmas Paeti sõnul ei tohi maamaks vaatamata maa maksustamishinna tõusule Tallinnas tõusta.

'Maa maksustamishinnad on Tallinnas küll tõusnud, kuid konkreetse maamaksumäära kinnitab Tallinna linnavolikogu. Seega tulekski uus maamaksumäär kinnitada selline, et inimestel maamaks reaalselt ei tõuseks,' lisas ta.

Kui seni oli elamumaa maksustamishind Nõmmel 150 krooni ruutmeetrilt, siis uus maksustamishind on alla 900-ruutmeetristel kruntidel 330 ja suurematel 165 krooni ruutmeetrilt. Samas oli volikogu poolt kehtestatud maamaksu määr 1,2% maa maksustamishinnast. 'Nüüd tulekski volikogul maamaksu määra vastavalt alandada, et reaalselt maamaks ei tõuseks,' ütles Paet.

Paet lisas, et paljuski peitub Nõmme omapära suurtes mändidega kaetud kruntides ning maamaksu tõstmine surub kinnistuomanikke oma krunte tükeldama ja müüma. 'See ohustab aga tõsiselt Nõmme väljanägemist.'

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing