Patsiendiseadus annab haigele õigused

19. september 2001, 11:41

Sotsiaalministeeriumist kooskõlastusele läinud Patsiendiseaduse eelnõu eesmärk on sätestada patsiendi ja tervishoiuteenuse osutaja õigused ja kohustused ning reguleerida tekkinud vaidluste lahendamise korda.

Sotsiaalminister Eiki Nestor sõnul on tegemist seadusega, mis reguleerib äärmiselt tundlikku ala ? arsti ja patsiendi suhteid.

Eelnõu reguleerib ka teadusuuringu korraldamise nõudeid ning patsiendi kaasamist teadusuuringusse ja kliinilisse õppetöösse.

Vältimatu abi andmisel ei ole seaduse kohaselt patsiendi nõusolek vajalik ning samuti ei saa keegi kolmas takistada abi andmist. Siia alla kuuluvad ka usulistest tõekspidamistest lähtudes vältimatu abi andmise, näiteks vereülekande tegemise, keelamine.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing