Rootsi peaminister kutsub pensionifonde patriootlikkusele

19. september 2001, 14:49

Rootsi peaminister Göran Persson heidab pensionifondidele ette, et need mõtlevad liiga palju välismaal kasu teenimisele ega taha oma riigi majandusse investeerida. Peaminister kahetseb, et tema valitsus uuest aastast investeerimisreeglid veelgi vabaks tegi, kirjutab Dagens Industri.

?Pensionärina ei ole ma sõltuv üksnes pensionifondide kasumist, vaid ka sellest, kuidas toimib Rootsi tööstus, mis maksab makse. Sellel on pensionäri turvalisusele palju otsustavam tähtsus,? ütles ta, kutsudes neid rohkem raha paigutama oma riigi majandusse.

Praeguse seisuga on Rootsi pensionfondide rahadest paigutatud 300 miljardit Eesti krooni välismaale ja 149 miljardit Rootsi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing