19 september 2001

Ameerika aktsiaturud langesid edasi

Ameerika aktsiaturud langesid eile pärast esmaspäevast järsku langust edasi.

Dow Jonesi tööstuslik keskmine <GR#US.^DJI> langes vaevumärgatava 0,19 protsendi võrra 8903,40 punktini. Nasdaq <GR#US.^IXIC> langes 1,55 protsendi võrra 1555,08 punktini, S P 500 <GR#US.^SPC> 0,58 protsendi võrra 1032,74 punktini.

Aasta algusest on Dow Jonesi tööstuslik keskmine langenud 17,5 protsenti, S P 500 21,8 prtosenti ning Nasdaq 37 protsenti.

Investorite seas kasvavad kartused, et möödunud nädalased terroristide rünnakud löövad firmade kasumeid ja võivad viia globaalse majandusseisakuni.

'Me näeme tõenäoliselt inimesi ostmas mõningaid allahinnatud väärtpabereid,' ütles Reutersile fondihaldusfirma Loomis Sayles turustrateeg David Sowerby. 'Ma olen odavaid aktsiad ostmas, aga mitte homme vaid järgmise aasta või kahe jooksul.'

'Turul oli langustrend tekkinud juba enne katastroofi ja siin pole midagi katastroofist tingitud, mis peaks parandama tekkinud langustrendi,' ütles fondihaldusfirma Farr, Miller Washington president Michael Farr. 'Enamus firmade kasumid saavad negatiivselt mõjutatud transpordi-, tellimuste- ja kaubanduskatkestuse tõttu ning usaldust kaotavate tarbijate tõttu.'

Teisipäeval oli kauplemine New Yorgi börsil tugeva käibega, omaniku vahetas 1,67 miljardit aktsiat. Nasdaqil vahetas omaniku 1,86 miljardit aktsiat.

American Express aktsia <GR#US.AXP> langes 9,49 protsendi võrra 27,38 dollarile põhjustatuna firma kasumihoiatusest.

Lennukitootja Boeing aktsia <GR#US.BA> kukkus 7,43 protsendi võrra 33,14 dollarile.

Hetkel kuum