PM: Everi juhtum on karm hoiatus poliitikamänguritele

20. september 2001, 07:52

Veel pole aeg kinnitada, kas seoses Haitovi tapmisega saaks rääkida esimesest poliitilisest mõrvast taasiseseisvunud Eestis. Esialgu on Tallinna linnavolikogu liige Gennadi Ever siiski vaid kahtlustatav. Aga Haitov oli sellel auahnel mehel igal sammul ees, kirjutab Postimees tänases juhtkirjas.

Küll on aga põhjust taas rõhutada, et vaatamata mitme erakonna näilisele rübelemisele pole ammu võimalik rääkida mingistki poliitilisest jõust, mis esindaks vene kogukonda ja oma valijaid Eestis ka tegelikkuses.

See, mis mõnikord tundub ideede heitlusena, on tegelikult ju ammu rivaalitsevate seltskondade kaklus (mõnigi kord kuulivalanguga lõpus) paremate äripiirkondade pärast. Korduvalt on maha märgitud selle madina konkreetsed epitsentrid Tallinnas: keskturg ja vene kultuurikeskus (endine ohvitseride maja).

Heitluste käigus on siinsesse venekeelsesse poliitikasse seniste jutumeeste asemel kerkinud uued, tundmatud, jõulised figuurid. Mingi osa ilmselt ka sealt, kust neid ammu kardeti tulevat. Pool- või pärisallilmast. Masendaval kombel on just Tallinna volikogu jõudude vahekord selline, mis jõulised uustulnukad mõnelgi hääletusel võtmerolli tõstnud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing