Rootsi kroon kuue aasta madalaim

Tõnis Oja 24. september 2001, 00:00

Rootsi krooni kurss langes reedel euro suhtes uuele rekordmadalale kursile 9,9950 kroonini euro. Eesti Pank fikseeris Rootsi krooni ametlikuks kursiks 1,5648 krooni. Nii madal oli SEKi ametlik kurss viimati 2. augustil 1995. aastal.

Valuutaturgude osalistel oli vaid üks eesmärk ? otsida turvavaluutat, milleks on läbi aegade olnud Sveitsi frank. Sveits on tänu neutraliteedipoliitikale meelitanud välisinvestoreid alati siis, kui on mingi sõda või mingi muu rahvusvaheline kriis. Euro suhtes kerkis frank 33 kuu madalaimale tasemele. Dollar langes frangi suhtes madalaimale tasemele alates 2000. aasta jaanuarist. Maailma 16 suurema valuuta suhtes on Sveitsi valuuta tugevnenud alates 10. septembrist vähemalt 3 protsenti.

Jaapan on taas mures valuuta liigse tugevnemise pärast mistõttu saareriigi keskpank müüs jeene juba kolmandat korda.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:53
    Otsi:

    Ava täpsem otsing